måndag, oktober 27

En helt vanlig söndag i San Diego



Att vakna sent har blivit något av en rutin sedan semestern påbörjades i tisdags eftermiddag. Den påbörjades efter att jag på nyheterna hört om Santa Ana som svepte in över La och rimligen snart skulle komma hit. Det gjorde hon också och förnöjsamt har jag vilat, filosoferat och fått färg på mina kinder!

Efter att jag vaknade i morse värmde jag mig lite mot Kalle en stund. Vinden var lite kall och balkongdörren, som stått uppe hela natten släppte in mycket svalka i sovrummet. Santa Ana var på väg bort. Paul hade kvällen innan berättat för oss om sina brunch-planer. Det var dags att fira ankomsten av Pauls syster Linda och hennes make Magnus. Till Cottage i La Jolla bar det av och de har ju har den i särklass godaste frukosten jag testat i USA. I en orgie av hollandaise indränkta Egg benedicts och frukost-burritos kom jag återigen fram till att havregrynsgröt är det bästa frukostalternativet: Speciellt serverad tillsammans med banan, kanderade valnötter, gula russin och brunt socker.

Efter en lång väntan på bord men en desto mer effektiv brunch tog den silverblå Toyota Camryn oss hem till La Jolla palms. Det var 24 grader varmt, vilket kändes kallt. För två dagar sedan var det sex grader varmare. Då låg jag vid havet och tittade på alla surfare som med skicklighet fångade vågorna.

Det blev ett snabbt avsked till Kalle med en lång kyss. I veckan ska jag vara ensam hemma eftersom han ska bort.

Vid poolen pratade jag med Amelie: Om idealister, nynazister och otrohet. Efter att solen gått ner bakom krönet, fick jag gåshud överallt. Uppe i lägenhet 4210 fick jag efter en stund lust att springa en tur. I den varma solen flög jag fram tills backe nummer två gjorde så att låren brann.

Ett internet-beroende som inte är av denna värld stillades innan middagen. Efter denna var jag så himla trött att jag nästan somnade till Hermann Hesses berättelse om Siddhartas buddha-färd. Och så blev detta inlägg till. [This cliffhanger] to be continued ...

fredag, oktober 10

Vegas, baby!

Vegas är fantastiskt, otroligt och lustigt på samma gång. När jag inte blev erbjuden sena nattliga möten med barely legal asian collegeblondes, tittade på Cirque de soleils Beatles-show "Love" och vandrade med gapande mun runt, imponerad av allt det maffiga: Då dansade jag och mitt resesällskap i Vegas-vänliga outfits och njöt för fullt i denna sin city.



















Vin, choklad och champagne ...

Här i USA händer det så mycket kul! En torsdag tog Amelie initiativet till vinprovning i distriktet Temicula ca en timmes bilfärd från San Diego. Här testade vi lagom mängd vin, champagne och portvin. Bara som det var, bara sådär! På två gårdar hade de dock som specialitet att låta portvin och champagne serveras tillsammans med choklad. Det mesta blir ju också godare med choklad, så kombinationen var lyckad i stunden och sötman medförde också ett visst illamående i längden. Precis som det ska vara. Det ska kännas efteråt att man vältrat sig i lyx! I limousine utsmyckad med takbelysning och till instrumentella lounge-toner gled vi fram på vägarna i ett varmt Kalifornien.













Sedan var det dags att inta funderarposition och åka hemåt. Tack Amelie för det goda iniativet!

torsdag, oktober 9

Vad äter du till frukost?








Här kommer lite inspiration (för den frukostuttråkade), något fängslande (för den som intresserar sig för mänskliga val) eller bara någon lite lustigt och roligt. Sprang på denna underbara fotosamling av John Huck. Människors frukostvanor kan vara informativa och det tycker tydligen John Huck också. Mina egna har genom livet definitivt varit nära sammankopplad med min livsstil i övrigt.

Gillar ni Breakfast kommer ni troligtvis att gilla hans samling Couples också. Den är en hit! Vad vi ser som attraktivt ligger inte så långt från vad vi ser i oss själva. Eller är det jag som ser vad jag vill se? Hursomhelst, kanske kommer framtiden att se annorlunda ut, efter att vi ser effekterna av kontaktsök som resultatet av mer eller mindre lyckad Photoshop-retuscherad bild av oss själva på nätet. Eller också har detta ingen effekt alls. Jag ser fram emot Couples 2.