torsdag, april 30

Healdsburg

I helgen firades Kalles födelsedag med pompa och ståt. Eller ja, inte så mycket pompa men en god middag på Madrona Manors blev det. I en fridfull och grön sekelskiftesmiljö blev vi serverade en hel rad spännande rätter. Eller vad sägs om en lokal "Petrale Sole" med potatispuré, rostad fänkål och den mest fylligt syrliga hollandaise jag någonsin smakat, ost på saltsten med dadlar och nötter, en spännande soppa som innehöll ett ägg som kokats i 63 grader i en timma bara för att få den rätta konsistensen ...

Healdsburg är på många sätt en idyll i vindistriktet Sonoma. Sociologen i mig vaknade till liv en liten stund, som den vanligen gör, jag älskar nämligen när man lyckas skapa platser som stimulerar det sociala. Här blev jag fascinerad över hur stadsarkiteken hade lyckats med konsstycket att skapa en park där barnfamiljer, hundägare, vänner, par och barn bara hängde, utan att det var någon faktisk gemensam aktivitet: det är nämligen inte så vanligt häromkring.












tisdag, april 28

Idag är ingen vanlig dag ...



Grattis på födelsedagen Kalle!

Skönhet

Jag måste posta denna underbart vackra bild på Grace Kelly. Klänningen är som en dröm ...



Bild från: http://farm3.static.flickr.com/2134/2190297574_ecdda9b3d8.jpg

söndag, april 19

Ready for change!



De är inte många men viktiga, mina Twitter-kompisar :-)

onsdag, april 15

Livet går vidare!



Efter ihållande IKEA-överdos köpte vi ett jättelitet soffbord på vår lokala second hand
.



Jag studerar lite sådär och funderar kring alla stackars, förmodat alienerade, distansstudielärare. De måste sätta betyg på elever som varken lagt tid, själ eller hjärta på sina skoluppgifter. Om jag vore normen då.



Jag oroar mig för yttre tecken på stigande ålder.




Efter Obamas brandtal till senaten köper vi havregryn och bönor för att överleva våren.



Vi planerar och påbörjar vandringsturer ...



... som inte blir av på grund av akut sjukdom på ditresan.



Vi äter frukost och Kalle förklarar för mig hur jag ska göra för att ta reda på hur gröt blir gröt
.



Jag läser veckotidningar och dricker rödvin på vår soliga balkong på kvällarna.

Ja, livet går vidare. Vad hittar ni på?

torsdag, april 9

These are a few of my favourite things

Det är verkligen roligt att komma till en ny plats och en ny kultur. Det finns så mycket som är intressant och härligt att jag ibland funderar över hur jag kommer att klara mig utan allt detta i framtiden. Jag trivs mest i den speciella formen av öppenhet som jag ofta hittar här, njuter och underhålls av språket, blir lycklig av möjligheterna och inspirationen som dessa ger, samtidigt som jag känner tillfredsställelse med att ha tiden att upptäcka. Alla begränsningar som finns ger så mycket mer tillbaks: För visst är antalet bekanta inte så många och jag har egentligen bara en rutin som inte går att förhandla bort: mina engelskalektioner på tisdagskvällarna. Men nu har jag istället mycket tid över då jag hinner utmana mig själv och min karaktär (jag har märkt att det är möjligt att öva upp både fokus och intresse) och jag ger företräde åt att känna efter vad det är som verkligen tilltalar mig. Jag ger tid åt att fundera över vad det är som ska vara viktigt. Jag testar saker och tillåter äntligen mig själv att tänka att det inte gör något ifall det hela visar sig vara något som inte föll väl ut.

Från det ena till det andra: Just nu blir jag extra glad när jag hör ordet treat. Ordet har många betydelser men mest gillar jag kopplingen mellan verbet: att ta hand om ... ("to care for ...") och substantivet: något som är en speciell och oväntad källa till glädje, välbehag eller underhållning. Treat syftar då ofta till en liten sötsak som du delar med dig av. Eftersom jag inte kan fira påsken med alla vänner och hela min familj så skickar jag er en liten treat blogg-ledes. Glad påsk!



Lite treats från mig lånade av Sweet Paul (sweetpaul.typepad.com)

onsdag, april 8

Sacramento

I helgen var jag och Kalle och strosade runt i Kaliforniens huvudstad. Sacramento byggdes en gång i tiden om för att efterlikna Washington DC. Utöver det så tycks det inte ha hänt mycket sedan "The Big Four" ombesörjde staden. Gänget bestod av fyra män, inkluderad var bland annat Lee Stanford, grundaren av Stanford Universitetet. De såg bland mycket annat till, att både järnväg och frakt lätt passerade förbi. Detta fick affärslivet i staden att blomstra. Legenden säger också om Lee att han svor sin guvernörsed i en eka, en flodvåg hade just då sköljt över staden. Efter sin installation paddlade han förnöjsamt hem och klev in igenom sitt fönster på andra våningen. Vattnet gick hela vägen dit upp.

Förutom dimmor och flodvågor så är verkar Sacramento-bon vara av den fyndigare sorten. Ett intressant ställe!









lördag, april 4

Pappa-besök



Första dagen på besöket inleddes med ett bilköp, pappa Roy fick hänga på ...



En lyckad amerikansk bilaffär firades på en klassisk diner. Revbenen höll oss mätta i en och en halv dag.



Vi åkte spårvagn



Vandrade backe upp och ner



Kollade på hus



Iakttog cyklister och solade oss i en park



Köpte kaffe på Blue Bottle Coffee



Fikade i solen



Vandrade i Big Basin



Ett lyckat pappa-besök!