fredag, oktober 23

En lockelse



Bild från gadling.com

Jag har en förkärlek för grå ullbyxor, småstickade västar med v-krage och gubbkepsar. Inte för att jag någonsin använder det, eller åtminstone inte sedan gymnasiet. Men på något sätt får det mig att tänka på intellektuella klubbar a la Döda poeters sällskap och av någon anledning framstår allt sådant i ett rosa skimmer för mig. Åtminstone emellanåt.

Jag kan totalt slukas av böcker som har det minsta inslag av hemliga intellektuella sällskap och ibland så kan jag tycka lite synd om mig själv för att tiden är förbi och jag nog aldrig kommer att ha en chans att tillhöra en sådan där klubb. Jag drömmer mig fortfarande bort i böcker som "Den hemliga historien" och "Fördjupade studier i katastroffysik" och intalar mig själv att det kanske bara är en litterär företeelse de där spännande klubbarna. Just nu törstar jag efter liknande litteratur att plöja när jag går mot förmodad sängliggande på grund av växande kula.

torsdag, oktober 22

Finemang



Bild från mermusik.blogspot.com


Denna gråmulna torsdag blir jag glad av dessa härliga skapelser. Får mig att tänka på rosblad och fantastiska fester där jag med lätta steg skuttar fram i något aprikosfärgat med volanger.

torsdag, oktober 15