söndag, januari 31

Väntan

I helgen har det varit mycket snö, en liten utflykt till Falsterbo för en fika på Café kust, hejdåmiddag för Åsa och Johan som flyttar till Kina för en tid och lite allmänt fixande och donande. I veckan ser det ut som badrummet blir klart. Givetvis kommer bloggen att uppdateras med bilder mycket snart!











söndag, januari 24

Fru i ny skepnad



Bild: Bostonherald.com

Jag har gått från att bara vara bollformad till att bli något mycket värre: Har ni sett filmen Wall-E? Kom precis på mig själv att bara sitta här och jäsa, helt inne i min datorvärld. Efter några timmar tittar jag upp och ser att Kalle städat undan precis allt som jag stökat fram: Glasskålar, skedar, stryktvätt, strykbräda ... Han har till och med lagt fram mina glasögon och fjärrkontrollerna till TV:n som jag för någon timma sedan grymtade något om att jag eventuellt ville titta på. Utan att orka lyfta rumpan då. Jag håller på att förvandlas till en kopia av människorna i filmen Wall-E. Utvecklingen går således inte direkt framåt.

BookBook


Bilder från twelvesouth.com

Är inte detta en fantastisk idé? För 80 dollar kan du få bära runt på detta härliga laptop-fodral, eller kanske ännu bättre: Ställa i hyllan därhemma. Tyvärr finns den inte till Macbook air utan enbart till 13 och 15 tums Macbook. Du kan beställa BookBook här.

Bak med fix och trix



Bild från theswedishgirl.blogspot.com

Såhär i väntans tider har jag (vissa dagar) en del energi. Väntan kan vara så underbar och så förskräcklig. Jag måste ändå säga att den väntan jag har haft de senaste månaderna definitivt tippat över mer på den positiva sidan. När jag går på stan ser folk på mig när jag går med den stora magen i vägen och ler. Trevligt! Jag har massor med tid att fundera över saker som känns lite meningsfulla just nu såsom babypsykologi, läget i världen och framtida resor. Men under mina dåliga dagar sitter jag och drömmer om en mage utan boll och surfar runt på diverse modekedjor på internet, klickar hem en massa vackra plagg för att sedan bara slänga hela beställningen. Jag har ju faktiskt ingen aning om hur jag kommer att se ut framöver. Under tiden drömmer jag om våren och om att slippa vara framtung.

Just nu försöker jag göra om min mormors gamla kakrecept till glutenfria varianter. Detta kräver lite trixande och övervägningar både vad gäller proportioner och procedur. Först ut blev de klassiska hallongrottorna. Hemligheten med mormors saftiga sådana är att ha marsánsås i degen. Dock insåg jag att det krävdes lite mer glutenfri mjölmix än vetemjöl för att skapa stadga. Göra om och göra rätt alltså. Jag får stå ut med missöden och det har jag ju tid med. För att inte tappa hoppet och självförtroende tänkte jag innan dagen är slut att göra en beprövad glutenfri kaka, ett misslyckade per dag får räcka. Nöttoppar, biskvier eller kokoskakor. Recept kan om allt går vägen så småningom hittas på Sinnligt.

torsdag, januari 7

Blueberry Violet



Bild från www.twolia.com

Ungefär såhär känner jag mig, uppkrupen i soffan med armar och ben som sticker ut från min bollformade bål. Bara så ni vet.

lördag, januari 2

På förfrågan: Förändring del 1



Kalle slipar golv i sovrummet



Jag spacklar lite i taket i sovrummet



Sovrummet målat i färgen "Fjäder" från Alcro och golven slipade och betsade



Ett tag bodde vi i enbart i sovrummet och hade tillgång till micro i hallen. På bilden: Frukost innan jobb



Vyn från sovrummet in till vardagsrummet/köket som också fått golvet slipat



Jag vilar i soffan i vardagsrummet innan vi målade och bredspacklade väggarna



Väggar i vardagsrum/kök äntligen spacklade



Dags att grunda med takfärg i hela rummet



Väggarna har fått färgen "Shi-take" från Alcro



Årets gran pyntas



Och jag växer



Och växer (bild från 1 januari)









Gott nytt år och god fortsättning!