måndag, maj 18

What the hell are you sayin', copper?

Idag kör jag bil nästan varje dag. Jag vill kunna njuta av den friheten även när jag kommer hem till Sverige på besök i sommar, saken är bara den att jag inte får, men jag är ändå inte helt säker. Jag har nu googlat runt för att försöka reda ut vad som gäller: Kan jag köra med mitt körkort när jag är hemma i några veckor på besök? Troligtvis inte, men hade jag varit amerikan på besök i Sverige hade det ju gått bra. Detta blir ju underligt. För kortare uppehåll i Sverige är utländska körkort i regel godkända men jag har alltså inte samma rättigheter som en amerikan med körkort? Jag kan enligt kapitel åtta i Körkortsförordningen få dispens från Länsstyrelsen, men då på grund av bristande allmänna kommunikationer och sjukdom, funktionshinder eller liknande... och så vidare ... ja, du vet. Rättssäkerhet, någon?

Annars kan jag ju alltid gör som någon på nätet föreslog: Ha en cowboyhatt liggande i baksätet i utifall att jag hamnar i en poliskontroll. Blir stannad och ifrågasatt tar jag på mig hatten och säger på bred sydstatsdialekt:

What the hell are you sayin', copper? Isn't my drivers license valid in your shit country? You know what? I don't give a damn. We saved your neutral ass in World War 2. Don´'t waste my time with this shit, us real people have important US business to attend to.

Vad hade du gjort?

5 kommentarer:

Anonym sa...

När du kommer till Mölndal/Gbg så har dom från idag ändrat biljettsystemet på spårvagnar och bussar så det gäller nog inte för dig heller. // pappa

Anonym sa...

Sverige i ett nötskal. Det är ungefär som förslagen om att införa körkort för båtar i Sverige. Skall man förbjuda alla tusentals båtturister från danmark, norge, tyskland mm att komma till Sverige eller skall inte samma regler gälla för dem?

James sa...

Det är bara att köra på, så länge du är utflyttad ur Sverige.

Caroline sa...

Hmmm what to do... körkortet gäller inte i Sverige, men om du har blivit duktig på amerikanska så kan du ju lura de. Visa bara inte fram nåt svenskt kort =) o sväng inte hö mot rött...det gjorde jag några ggr efter USA =/
O det där med att man ska införa båtkörkort betyder ju inte att ingen från andra länder får åka i svenskt farvatten. Samma som att en amerikan får köra med sitt körkort hos oss men inte en svensk för det anses inte vara jämförbart med svenskt körkort.
Ditt namn e ju rätt svenskt bara, har du fått amerikanskt personnr? annars går det nog inte..
När kommer du hem förresten?
Lycka till iaf!
Kanske man får se dig???
Kramar!!

Anonym sa...

Precis så ;) /Emmie